Tradition & Passion

Sunce, more, bura i jugo


Slijedeći puteve tradicije, sinergijom sunca i mora, bure i juga, crvene i bijele zemlje, kamena i loze, tražimo i pronalazimo savršenstvo u vinu…


o-nama-rossi-04

Vinogradi

Obiteljski vinogradi i podrum nalaze se na obroncima zapadnog Istarskog vinogorja u općini Vižinada, točnije u malom selu Bajkini koje se uzdiže nad dolinom rijeke Mirne.

Pino Rossi trenutno obrađuje 5 hektara suvremeno uređenih vinograda. Vinogradi su jugozapadne ekspozicije što omogućava maksimalnu osunčanost, te uz mikroklimu i jedinstveni terroir dobiva se grožđe vrhunske kakvoće koje je temelj za specifičnost vina Pino Rossi.


Obitelj

Svim poslovima u vinogradu posvećuje se posebna pažnja, pri čemu veliku podršku Pino ima od svoje supruge Dragane, te kćerki Sare i Elene. Nakon posebno posvećene pažnje u vinogradu dobiva se grožđe visoke kvalitete koje se prerađuje u podrumu opremljenom suvremenom tehnologijom. Vino dozrijeva u hrastovim barrique bačvama radi postizanja najviše kvalitete.

U ponudi vina se nalaze: Malvazija, Teran, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Crni i Bocca Rossa Cuveè, a u svakoj čaši vina Pino Rossi pronaći ćete ljubav prema vinu, izvornost terroira te harmoniju okusa i mirisa. Ljubav vezana uz vinograde i vino, kao i predanost radu dala je odlične rezultate na različitim manifestacijama, gdje brojne nagrade nisu izostale.

o-nama-rossi-03

Tradicija uz sinergiju sunca, mora, bure i juga

Imate li želju kušati kvalitetna vina proizvedena s mnogo truda, ljubavi i pažnje pozivamo Vas da posjetite podrum Pino Rossi.